انواع شیر پروانه ای

انواع شیر پروانه ای یا Butterfly Valve

بهتر است بدانید عملکرد شیرالات پروانه ای مانند شیرهای توپی و یا همان بال ولوها با امکان قطع و وصل سریع است. به طور کلی انواع شیر پروانه ای با توجه به قیمت بسیار ارزان آنها کاربردهای بسیار زیاد و گوناگونی را در صنایع بسیار مختلفی را دارا هستند. در انواع شیر پروانه ای دیسک شیرهای پروانه ای در مرکز لوله قرار گرفته می شود. چرخش محرک دیسک شیرهای باترفلای باعث قطع و وصل جریان در مسیر لوله ها می شود. بر عکس شیرهای توپی، دیسک شیرهای پروانه ای  در مسیر جریان سیالات قرار میگیرند بنابراین در انواع شیر پروانه ای باعث و بانی افت فشار در حالت باز بودن می شوند.

انواع شیر پروانه ای را نام ببرید؟

شیرالات پروانه ای از نظر جنس و نحوه ی اتصالی که دارد به نوع عملگر یا محرک تقسیم بندی می شوند. در ادامه به این دسته بندی ها می پردازیم؛ انواع شیر پروانه ای از نظر جنس عبارت است از :

  1. شیر پروانه ای چدنی با دیسک پلاستیکی
  2. شیر پروانه ای چدنی با دیسک استیل
  3. شیر پروانه ای استنلس استیل (Stainless Steal)
  4. شیر پروانه ای فولادی
  5. ولو پروانه ای UPVC
  6. بدنه از جنس چدن داكتيل 

شیر پروانه ای چدنی با دیسک استیل: یکی از انواع شیر پروانه ای با توجه به مقاومت بسیار بالای این نوع شیرهای پروانه ای کاربردهایی که سیال خورنده در سیستم در جریان می باشد (شیر پروانه ای فلنج دار مستثنی بوده است و دیسک استیل نداشته باشد) مورد استفاده ی بسیار زیادی قرار می گیرد. در شرایط بسیار خاص و کاربردهایی که علاوه بر خورندگی، سیالات درون سازه  حاوی کلر یا نمک نیز باشند استفاده از ولوهای پروانه ای با دیسک استنلس استیل به شدت  به افراد توصیه می شود.

شیر پروانه ای چدنی با دیسک پلاستیکی: شیرهای پروانه ای چدنی بیشتر در سیستم هایی که سیالات غیر خورنده در آن جریان داشته باشد؛ استفاده می گردد.

شیر پروانه ای استنلس استیل (Stainless Steal): شیرهای پروانه ای استنلس استیل اکثرا در صنایعی بسیار مختلف مانند: نفت و گاز، پتروشیمی، صنایع کاغذسازی، دریایی، سیستم های کنترل سوخت و به طور کل محیط های خطرناک و خورنده می باشد. شیرهای پروانه ای استنلس استیل (Stainless Steal) برای سیالات غیر خورنده ای به شکلی مناسب با دمای بسیار پایین (از 268- درجه) یا بسیار بالا (تا 649 درجه) نیز به شدت مناسب می باشند.

شیرهای پروانه ای استنلس استیل بیشتر در صنایعی بسیار مختلف مانند؛ نفت و گاز، پتروشیمی، صنایع کاغذسازی، دریایی، سیستم های کنترل سوخت و به طور کل محیط های خورنده می باشد. شیرهای پروانه ای استنلس استیل (Stainless Steal) برای سیالات غیر خورنده با دمای بسیار پایین (از 268- درجه) یا بسیار بالا (تا 649 درجه) نیز بسیار مناسب می باشند.

شیر پروانه ای فولادی: ولو پروانه ای فولادی برای سیالاتی که خورنده نباشد، مانند آب، روغن و گاز در محیط هایی با دماهای بین (30-) تا 400 درجه سانتیگراد بسیار مناسب می باشند.

ولو پروانه ای UPVC: شیرهای صنعتی پروانه ای با جنس یو پی وی سی (UPVC) خیلی ارزانتر از سایر شیرهای صنعتی هستند و به آسانی نصب و آماده بهره برداری خواهند شد. از مزایای دیگر ولو پروانه ای UPVC گشتاور پایین جهت باز و بسته کردن آن ها می باشد.

بدنه از جنس چدن داكتيل: شیرالات صنعتی پروانه ای با جنس بدنه داکتیل دارای مقاومتی مثال نزدنی و  عالي در مقابل سايش هستند.

انواع شیر پروانه ای

انواع شیرهای پروانه ای بر اساس نحوه اتصال

انواع شیر پروانه ای و صنعتی بر اساس نوع اتصالات (نوع کانکشن) به موارد زیر تقسیم بندی می گردند.

1- شیر پروانه ای دو سر فلنج (Flanged Butterfly Valve)

در شیرهای پروانه ای فلنجی از اتصال فلنج بدنه به فلنج‌های خط لوله اتصال صورت خواهد گرفت.

شیر پروانه ای ویفری (Wafer):ولوهای پروانه ای و صنعتی بدنه ویفری بین فلنج‌های خط لوله و فلنج‎های پیچ شده می باشند، که بدنه شیر صنهتی را احاطه می کند نصب می  گردند، نصب باترفلای ولوهای ویفری، صنعتی بسیار ساده است اما به عنوان شیر ایزوله نمی‌توانید از آن‌ها استفاده ای داشته باشید. شیر پروانه صنعتی ویفری عموما در سایزهای زیر 12 اینچ تولید شده و به بازار عرضه می شوند.

شیر پروانه ای با اتصال جوشی یا اتصال گرو (Grooved):این نوع از باترفلای‌ ولوهای صنعتی به دلیل اتصال بسیار زیاد جوش خوردن مستقیم به خط لوله در سیستم هایی که دارای فشار بسیار بالا هستند کاربرد دارند.

انواع عملگر یا محرک های شیر پروانه ای را نام ببرید؟

بسته به فضا و حیط های کاربری و گشتاور مورد نیاز جهت انجام عملیات باز و یا بسته نمودن شیرهای پروانه ای صنعتی از انواع بسیار مختلفی محرک ها یا عملگرهای دستی، گیربکسی، برقی، پنوماتیکی، هیدرولیکی و یا کنترلی استفاده ی فراوانی می شود. محرک های دستی متداول تر می باشند؛ عملگر برای شیر پروانه ای صنعتی با سایز های بسیار کوچک به حساب می آیند. شیرهای صنعتی باتر فلای بر اساس نوع عملگر آن به انواع زیر تقسیم می گردند:

  1. ولو پروانه ای اهرمی با اتصال ویفری
  2. ولو پروانه ای گیربکسی با اتصال ویفری
  3. ولو پروانه ای گیربکسی با اتصال ویفری با قابلیت ارسال سیگنال
  4. ولو پروانه ای فلنجی گیربکسی (گیربکس دار)
  5. ولو پروانه ای با عملگر برقی
  6. ولو پروانه ای با عملگر پنوماتیک (جک بادی)
  7. ولو پروانه ای کنترلی (باترفلای کنترل ولو)

انواع شیر پروانه ای اهرمی با اتصال ویفری کدام اند؟

شیرالات صنعتی پروانه ای ویفری اهرمی با نیروی دست باز و بسته خواهند شد؛ لذا برای سایزهای پایین و کوچکتر کاربرد بسیار زیادی دارد. این شیرهای پروانه ای غالبا تا سایز 6 اینچ  در بازار موجود هستند.

انواع شیر پروانه ای

برای خرید شیر سوزنی , خرید شیر دروازه ای , خرید شیر دیافراگمی , خرید شیر کروی , قیمت شیر توپی به لینک مربوطه مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست