انواع ولو های صنایع نفت و گاز

انواع ولو های صنایع نفت و گاز

انواع ولو های صنایع نفت و گاز و بقیه شیرآلات و امکانات در صنایع، مبتنی بر نوع عملکرد، مختلف میباشد. هدف مهم به کارگیری از گونه های ولو در پالایشگاه، حفاظت و کنترل مایع و دستگاه در مقابله با فشار میباشد. از طرفی این شیرها مانع از نشت و برگشت سیال در مسیر شود. در صورتیکه میخواهید جریان مایع را کنترل نمایید و در صورت نیاز، قطع و وصل کنید انواع ولو در پالایشگاه می تواند برای شما مورد قابل قبولی باشد. میزان خروجی مایع قابل کنترل بوده و حتی می توانید فشار و دمای سیالات گازی را هم تحت نظر داشته باشید.

مجموعاَ، در محیط های پالایشگاهی یا این که صنعتی، بسته به نوع نیاز بکار گیری و خرید یک سری شیر صنعتی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به همین جهت، امروزه یکی از  اجزای لاینفک و جدا نشدنی حوزه صنعت های نفت و گاز، شیرهای صنعتی به شمار میروند. فعلا به منظور برآورده ساختن نیازهای موجود، انواع ولو های صنعتی تولید و مورد استفاده قرار میگیرد. وظیفه کنترل جریان و فشار موجود در یک سیستم توسط وجود شیرهای صنعتی انجام میگردد. بر همین اساس، در یک سیستم لوله کشی، شیرها یا این که ولو ها از اجزای اصلی و اثر گذار تلقی میشوند.

ولو های صنایع نفت و گاز

انواع ولو های صنایع نفت و گاز از منظر نحوه عملکرد

انواع ولو های صنعت های نفت و گاز از دید نوع و روش کار به شیرهای دستی یا این که Manual و ولو های اتوماتیک یا این که Actuators تقسیم بندی میگردند. در نوع Manual روند باز و بسته کردن شیر توسط شخص و به طرز مکانیکی شکل می پذیرد. درنتیجه، کنترل این سبک شیرهای صنعتی بوسیله یک آچارخور یا این که Hand Wheel و به نحوه غیر خودکار انجام میگیرد. شیرهای کروی، کشویی، پروانه ای، توپی و ولوهای مخروطی در‌این دسته بندی قرار میگیرند. در مواردی که استفاده از نیروی دست به منظور باز و بسته نمودن ولو وجود نداشته باشد، شیرهای صنعتی اتومات تحت عنوان یکی‌از انواع ولو های صنعت های نفت و گاز بکار گرفته میشوند.

معمولا، ولو های اتومات متناسب با نوع پیاده سازی و شرایط مایعات وظیفهرا انجام می دهند. در‌صورتی‌که ولو ها از فشار بالایی بهره مند بوده و زمانی که از راه دور باز و بسته کردن شیر در نظر باشد، استفاده از شیرهای اتومات موردی مناسب به‌حساب می‌آید. از نمونه های پر استفاده این سبک شیرهای صنعتی می شود به ولو های یک طرفه اشاره کرد. در مقوله انواع ولو های صنعت نفت و گاز شیرهای یک طرفه علاوه بر باز شدن با جریان بالا دست، از برگشت فشار پایین دست نیز ممانعت می کند.

کاربرد شیر ولو پالایشگاهی

انواع ولو پالایشگاهی بسته به نوع نیاز و کاربرد از اهمیت بالایی در مکان های صنعتی بهره مند میباشند. در واقع می‌توان آنان را جز جدایی ناپذیر از صنعت نفت و گاز دانست. بر حسب نوع نیاز این شیرها در انواع مختلفی ساخته می شوند. وظیفه مهم آن ها در اختیار گرفتن فشار و جریان مایع یا این که گازی میباشد که در یک سیستم از محلی به محل دیگر منتقل و یا این که در مکانی مراقبت می شوند. از همین رو شیرها در سیستم‌های لوله کشی از اجزای اصلی و تاثیرگذار می باشند.

مشخصات فنی شیر ولو

بدنه در این گروه از شیرها بسیار با اهمیت میباشد. بدنه شیر محیط قابل قبولی برای محافظت و حفظ از دیگر اجزایی میباشد که در ولو به کار رفته است. انتهای آنان به گونه ای پیاده سازی گردیده که می توان به اتصالات یا این که خط لوله آن ها را متصل نمود. برای اتصال از طریق‌های مختلفی مانند جوشکاری، رزوه و فلنج استفاده میشود.

طریق ساخت و مواد به کار رفته در بدنه خیلی اساسی میباشد چرا‌که ممکن است این بخش در اثر تماس با رطوبت، حرارت، فشار و یا این که مواد شیمیایی دچار خوردگی یا این که تخریب شوند. بنابراین مواد به کار رفته می بایست از دوام و استحکام کافی برخوردار باشند. ریخته گری و فورج دو شیوه متداول در تشکیل ساخته بدنه میباشند.

یک دیگر از اجزای اساسی آنها درپوش میباشد. از درپوش برای ایزوله کردن محفظه به کارگیری می شود. از واشر آب بندی نیز برای آب بندی بدنه و درپوش به کار گیری می گردد.

از سایر اجزای اصلی در ساختار انواع ولو پالایشگاه تریم میباشد. تریم نیز برای آب بندی کاربرد دارد. مجرا بند هم مانع از عبور سیالات میگردند. این اجزا به شکل مخروط ناقص، توپی و دیسک میباشد. ساقه هم وظیفه جابجایی نیرو به مجرا بند را بر عهده دارد  تا از طریق آن بتوان ولو را باز و بسته نمود.

نکات مهم درباره انواع ولو در پالایشگاه

این ولوها کاربرد وسیعی دارند. ولو دروازه‌ای و کشویی پرکاربرد‌ترین آنان می‌باشند. دلیل محبوبیت آن ها و توان بالا در کنترل فشار میباشد. با وجود قدیمی بودن، توانگری بالایی در  کنترل مایعات دارند. باز و بسته کردن آن ها از طریق دیسک‌های تعبیه شده صورت گرفته و عملکردی خطی دارند. در شرایطی که نیاز باشد تا مسیر جریان سیال تماما بسته گردد، شیر کشویی مورد قابل قبولی خواهد بود. ولی برای جای ‌هایی که نیاز میباشد جریان به صورت دقیق کنترل گردد این ولوها مطلوب نیستند. از همین رو بایستی از شیر کنترل روشن و خاموش استفاده کنید. با استفاده از آن‌ها جریان را به صورت دقیق کنترل نمود.

انواع ولو های صنایع نفت و گاز

 خرید شیرالات صنایع نفت و گاز

از دید پر کاربرد بودن، انواع ولو های صنعت های نفت و گاز در طیف گسترده و پهناوری مو جود هستند که در ادامه به تحلیل آنان می‌پردازیم. ولو های کشویی یا این که دروازه ای از جمله انواع ولو های صنعت های نفت و گاز پر استفاده به حساب می‌آیند که در زمره شیرهای کهن و در عین حال ساده به منظور کنترل فشار مایعات محسوب میشوند. عملکرد این نمونه شیرها به طور حرکت خطی بوده و پروسه باز و بسته شدن ولو بوسیله حرکت دیسک تعبیه شده داخل شیر ایفا میگیرد. در جای هایی که نیاز به مسدود ساختن جریان مایعات کامل است، شیر کشویی کاربرد گسترده و فراوانی دارد. از آنجایی که‌این سبک ولو ها امکان تنظیم را نداشته و عدم امکان استفاده در مسیرهایی که احتیاج مبرم به کنترل دقیق را دارد، به طور تماما بسته یا این که باز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برهمین اساس، این شیر ها را ON/Off Valve می نامند. عملکرد بسیار مطلوب و همچنین قیمت مقرون به صرفه ولو های کشویی، از مزیت های دارای اهمیت و اصلی این سبک ولو ها قلمداد می‌شود. از سایر ولو های مورد استفاده در‌این صنعت می شود به شیرهای توپی اشاره نمود. قابل ذکر میباشد که در صنعت های گاز از سبک ولو توپی استفاده عظیمی می شود. برای وصل یا این که قطع سریع فشار سیالات، می توان حساب ویژه ای روی این سبک شیر باز کرد. همینطور امکان چرخش نود درجه، از دیگر مزیت های دارای اهمیت این نوع شیر به‌حساب می‌آید. ولو های دیافراگمی، شیرهای کروی، شیر سوزنی، ایمنی، شیر پروانه ای، گیت ولو، مخروطی و شیرهای تنفسی، از سایر انواع ولو های صنعت های نفت و گاز پر استفاده تلقی میگردند.

اجزای اصلی انواع شیرآلات صنعتی

یکی‌از اجزای اساسی شیرهای صنعت های نفت و گاز بدنه شیر میباشد. بدنه شیر یک محفظه ی مطلوب و مناسب به منظور حفظ و نگهداری از اجزای تعبیه شده در درون ولو  به‌ حساب می‌آید. به صورت معمول، طراحی انتهای بدنه ولو به طریقی انجام می‌گیرد که امکان متصل شدن به اتصالات یا این که خط لوله آماده باشد. نوع اتصال به طریق های مختلفی نظیر جوشکاری، فلنج به فلنج و رزوه ای شکل می پذیرد. از آنجایی که بدنه شیر می بایست در قبال خوردگی، دمای کاری و فشار بالا از دوام و استحکام و دوام مطلوب و مناسب بهره ببرد، تهیه و ساخت این بخش به طرز فورج یا این که ریخته گری شکل می‌گیرد. درپوش یا این که کلاهک ولو، از سایر اجزای مهم و اصلی انواع ولو های صنعت های نفت و گاز به‌حساب می‌آید. به منظور ایزوله کردن محفظه ولو از درپوش یا این که کلاهک استفاده به عمل می‌آید. طراحی و ساخت این بخش نیز به روش فورج یا این که ریخته گری عملیاتی میگردد. برای آب بندی خوب میان درپوش و بدنه، یک واشر آب بندی بکار گرفته می‌شود.

تریم، از سایر اجزای مهم شیرآلات صنعت های نفت و گاز محسوب می شود. منظور از تریم، قطعاتی از ولو میباشد که در روند آب بندی، اثر مستقیم از خویش برجای میگذارند. از سایر اجزای اساسی در این زمینه مجرا بند میباشد که وظیفه مهم آن خودداری از عبور سیالات میباشد. این قطعه در انواع متنوعی نظیر مخروط ناقص، توپی و دیسک موجود میباشد. نشیمنگاه، ساقه، طناب آب بند، یوک، از سایر اجزای ولو های صنعت های نفت و گاز به حساب می‌آیند. همینطور فرآیند منتقل ساختن نیرو به قسمت مجرا بند به منظور بسته یا این که باز نمودن ولو، توسط ساقه صورت میگیرد.

برای خرید شیر سوزنی , خرید شیر دروازه ای , خرید شیر دیافراگمی , خرید شیر کروی , قیمت شیر توپی به لینک مربوطه مراجعه کنید.

انواع ولو های صنایع نفت و گاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست