شیرآلات صنعتی در صنعت نفت

شیرآلات صنعتی در صنعت نفت

عمده ترین مصارف شیرآلات صنعتی در صنعت نفت و در انواع و اقسام صنایع استفاده می شوند. نوع استفاده از شیرهای صنعتی وابسته به میزان مواد و نوع سیال موجود در صنعت می باشد. نفت به‌صورت خام اصلا نمی‌تواند مورد استفاده های صنعتی قرار گیرد و باید در پالایشگاه نفت در برج تقطیر، ویژه نفت مورد جداسازی بر اساس اختلاف چگالی قرار گیرد. ارزش نفت خام معمولاً بر اساس دو معیار وزن مخصوص و میزان گوگرد تقسیم‌می‌شود. نفت‌هایی که وزن مخصوص، گرانروی و چگالی پایینتری دارند نفت سبک هستند و نفت‌هایی که وزن مخصوص، گرانروی و چگالی بالاتری دارند نفت سنگین نام دارند. نفت‌هایی که گوگرد آن‌ها کمتر است نیز نفت شیرین و نفت‌های دارای گوگرد بیشتر نفت ترش نام می گیرند.

 معمولاً نفت‌های میدان‌های جوان، به دلیل پختگی اندک، سنگین تر می باشند و میزان گوگردشان بسیار بالاست. استخراج، جابجایی و پالایش نفت‌های سبک و شیرین ساده‌تر و کم‌هزینه‌تر است و میزان بیشتری از محصولاتی چون بنزین، نفتا، نفت سفید و سوخت‌های جت برگرفته از نفت سفید هستند و گازوئیل‌های بسیار  مرغوب را می‌توان از آن‌ها به دست آورد، به همین دلیل این نوع نفت‌ها بیشتر مورد علاقه پالایشگاه‌ها بوده و قیمت بسیار بالاتری دارند اما آیا اینهمه تغییرات لازمه تجهیزاتی مانند شیرهای صنعتی نمی شود؟! دراین مقاله همراه ما باشید تا شیرالات صنعتی در صنعت نفت را بیشتر بشناسید:

شیرآلات صنعتی در صنعت نفت

معرفی کامل شیرآلات صنعتی در صنعت نفت

  • Ball, Gate valve

بال ولو و گیت ولوها از شیرهای بسیار پرکاربرد مورد استفاده از شیرآلات صنعتی در صنعت نفت می باشد که به دلیل وجود ذرات ساینده در نفت استخراجی به شدت تحت سایش و خوردگی قرار می گیرد. پترو صنعت اصفهان با استفاده از روش پاشش حرارتی پوشش‌های سخت و مقاوم به سایش و خوردگی کاربیدی را روی آنها اعمال می کند.

  • Block

یکی از مجموعه شیرهایی صنعتی شناخته شده است که از چند قسمت مختلف تشکیل شده و بر سر چاه های نفت خیز بسته می‌شود. نفتی که از سر چاه بیرون می‌ رود حاوی ناخالصی‌های بسیار زیاد و ذرات ساینده بسیار ریز فراوانی نیز می‌باشد. این شیرصنعتی علاوه بر شرایط سایش فرسایشی با خوردگی نیز مواجه است. پتروصنعت اصفهان با استفاده از آلیاژهای بسیار مقاوم به خوردگی و سایش به روش جوشکاری Hot Wire Cladding سطوح داخلی این شیر را روکش‌کاری نموده است و عمرکاری آن را بسیار زیاد افزایش داده است.

  • Mud rotor

یکی از قطعات صنعتی  بسیار مهم در صنعت حفاری Mud rotor  می باشد. قبلا جهت پوشش‌دهی این قطعه ی صنعتی، از پوشش‌های کروم سخت استفاده می‌شد که بدلیل مشکلات خوردگی حفره‌ای و شکستن قطعه در حال کار، در حال حاضر اصلا استفاده نمی‌ گردد. پتروصنعت اصفهان با استفاده از روش پاشش حرارتی توانسته جایگزین بسیار مناسبی را برای پوشش‌های سنتی کروم سخت معرفی و اجرا کند.

  •  Stabilizer

در حین حفاری چاه نفت، پایدارکننده وظیفه متمرکز کردن مته حفاری و هدایت آن به سمت هدف را به عهده می گیرد. به منظور افزایش مقاومت به سایش این قطعه، ذرات سخت کاربیدی با استفاده از روش جوشکاری روی آن روکش‌کاری خواهد شد.

  • Reamer

از این قطعه ی صنعتی برای بزرگ‌ کردن قسمت‌هایی از چاه نفتی که در حال حفاری می باشد، استفاده ی فراوانی می‌شود که می‌تواند به صورت غلتک‌های پیش‌ساخته یا ثابت وجود داشته باشد. معمولا پوشش‌های مقاوم به سایش در لبه‌ها و بدنه ابزار با استفاده از روش جوشکاری اعمال می‌ کنند.

گولاتور یا شیر فشار شکن در صنعت نفت چه کاری را انجام می دهد؟

شیر فشار شکن یا  REDUCING VALV یا شیر رگولاتور به منظور تنظیم و کاهش فشار خطوط نفتی معمولا بعد از مخازن پر فشار طراحی شده است و با طراحی های بسیار متفاوت بسیار پرکاربرد است. برای مثال در کپسول های گاز خانگی بدون داشتن چنین شیری امکان استفاده ایمن و ساده از گاز اصلا وجود نخواهد نداشت. رگولاتورهای در صنعت نفت کاربرد بسیار  وسیعی داشته اند و به اشکال و مکانیزم های بسیار متفاوتی تولید می شوند. در بیشتر مکانیزم ها از وجود یک فنر یا وزنه و دریچه قابل تنظیم به صورتی استفاده می گردد با هدایت فشار مخزن پر فشار به محفظه ای و فشار بر روی المنت یاد شده و جابجائی قسمت متحرک در جهت عکس یا بسته شدن شیر برای کم کردن فشار استفاده می گردد. 

شیرهای صنعتی در خطوط انتقال نفت چه کاری می کنند؟

شیر صنعتی وسیله‌ای می باشد که برای قطع و وصل جریان سیال ها  در خط لوله های نفتی و شبکه‌های لوله‌ کشی و محیط‌های صنعتی به کار می‌رود. در واقع  مهمترین استفاده آنها قطع یا ایجاد جریان سیال در درون لوله می باشد . یک شیر ایده ال آن است که سیال را با کمترین مقاومت و ایجاد کمترین افت فشار از خود عبور بدهد.  بین سال های ۱۰۰۰ قبل از میلاد تا ۴۷۶ بعد از میلاد استفاده از لوله ها ی سربی و شیر های مرمرین و نقره ای در حمام های خصوصی و عمومی بسیار رونق گرفت. در قرن چهارم میلادی نیز رومیان از لوله کشی و شیرآلات برای هدایت آب به ۱۱حمام عمومی، ۸۵۶ حمام خصوصی و ۱۳۵۲ فواره و آب انبار استفاده می کردند. اولین شیرهای صنعتی که به‌وسیله انسان اختراع شد، همان چیزی است که اکنون به عنوان (دریچه) آب‌بند می شناسیم، نام دارد.

شیرآلات صنعتی در صنعت نفت

دریچه‌ای که با گذاشتن یا برداشتن آن در مسیر آب، جریان را بسته، باز یا نیمه باز می گذاشتند. شیرهای دروازه‌ای امروزی در واقع همان آب بند های قدیمی هستند. تغییرات اساسی در روند پیشرفت شیرها از زمانهای دور که به شکل نوع اولیه شیرهای دروازه در آبیاری باغات بکار برده می شدخ است، تا امروزه که از شیرها در صنعت گاز و نفت استفاده میشوند،  بسیار چشمگیر بوده است . زیرا با گذشت زمان و در پی صنعتی شدن ، و با توجه به نیاز بشر در خطوط انتقال سیال، صنعت نفت، گاز و پتروشیمی شیرهای ساده و پیچیده نظیر شیرهای صنعتی یا شیرهای valves  اختراغ شدند و با توجه به وظایفی که هر کدام ازین خطوط دارند، شناخت و انتخاب و طراحی شیرها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

برخی از وظایف شیرآلات صنعتی در صنعت نفت در خطوط انتقال نفت:

  1. قطع وصل جریان موجود در خطوط انتقال و تغذیه شبکه شهری نفتی
  2. هدایت سیال  (و محتویات لوله) از مسیری به مسیر دیگر بدون هیچ فشاری
  3. انفصال و از مدار خارج کردن قسمتی از دستگاه های موجود در ایستگاه ها و شبکه
  4. تنظیم و کنترل نمودن دبی سیال عبوری
  5. تنظیم و کنترل نمودن فشار دستگاه ها و سیال موجود در خطوط لوله های نفتی
  6. ممانعت از برگشت سیال عبوری از خط لوله (Back Flow) نفت
  7. کنترل و حفظ ایمنی دستگاه های مربوط
  8. کنترل سطح مایعات نفتی در مخزن ها (مانند شیر های مجهز به شناور)
شیرآلات صنعتی در صنعت نفت
برای خرید شیر سوزنی , خرید شیر دروازه ای , خرید شیر دیافراگمی , خرید شیر کروی , قیمت شیر توپی به لینک مربوطه مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

فهرست