طراحی و ساخت انواع روتاری، از جمله خدمات دیگر شرکت پتروصنعت زاینده رود می باشد. اگر می خواهید به کاهش هزینه های خود در خرید روتاری کمک کنید، پیشنهاد می کنیم تا پایان این مطلب، همراه ما باشید. ما در این مقاله برای شما کمپرسور، انواع آن و موارد قابل توجه و مهم در هنگام خرید را، توضیح خواهیم داد.
کمپرسور چیست؟
کمپرسور با مصرف انرژی الکتریکی، گاز مبرد را از اواپراتور دریافت ، آن را فشرده و به سمت کندانسور می فرستد. درواقع کمپرسور وظیفه فشرده سازی و متراکم کردن سیالات و گازها را دارد. در اسپیلت ها از نوعی گاز مخصوص به نام R22 استفاده می شود که با فشرده سازی توسط کمپرسور به سرعت دمای آن کاهش و تبدیل به مایع می گردد. این گاز متراکم شده سبب ایجاد سرمایش می شود.
کمپرسور روتاری
کمپرسور روتاری، یکی از انواع کمپرسورهایی است که در سیستم های سرمایشی و تهویه هوا مورد استفاده قرار می گیرد. سیستمهای سرمایشی، از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است که همه در کنار هم باید به درستی کار کنند. یکی از سیستمهای سرمایشی پر کاربرد، کولر گازی است و از مهم ترین بخشهای کولر گازی نیز میتوان به کمپرسور اشاره کرد. درواقع یک کولرگازی شامل بخش های اصلی کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور می شود. کمپرسورهای کولر گازی علاوه بر میزان توان سرمایشی دارای انواع مختلفی هستند که با عملکردی متفاوت کار می کنند و هر کدام معایب و مزایای خاص خود را دارد. طراحی و ساخت انواع روتاری، باید توسط افراد متخصص و کاملا حرفه ای انجام شود؛ پس اگر تصمیم به خرید دارید، پیشنهاد می کنیم یک شرکت حرفه ای با محصولات با کیفیت را برای خرید خود انتخاب کنید.
بخش های اصلی روتاری
کمپرسورهای روتاری از دو بخش اصلی تشکیل شدهاند : بخش اول، یک محفظه سیلندر مانند و بخش دوم، یک پیستون دوار که در داخل محفظه گردش می کند. عمل مکش گاز و همچنین عمل فشرده سازی و خروج گاز از کمپرسور، به کمک این دو بخش انجام می شود؛ اگرچه در روند انجام این فرایند، از قطعات مختلف دیگری هم استفاده می شود. به دلیل نحوه و نوع کارکرد، به کمپرسورهای روتاری، کمپرسور دورانی پیستونی هم می گویند. فضای سیلندر به دو بخش تقسیم می شود که همزمان با حرکت دورانی پیستون به طور پیاپی، این فضا، کاهش و افزایش می یابد.
همزمان با انجام این عمل، در یک سمت، گاز فشرده شده و از سیلندر خارج می شود و در سمت دیگر، در لوله عمل مکش گاز انجام می شود. شما می توانید نمونه های طراحی و ساخت انواع روتاری توسط شرکت پتروصنعت زاینده رود را در صفحه ” نمونه های تولید شده ” مشاهده کنید.
نحوه عملکرد روتاری در لینک aermech.com نمایش داده شده است.

دسته بندی روتاری
کمپرسورهای روتاری را برا اساس سرعت دوران و تعداد پره های سیلندر، دسته بندی می کنند. بسته به نیاز فرآیند در هنگام طراحی و تولید روتاری، سرعت کمپرسورها می تواند ثابت یا متغیر باشد.
نحوه کارکرد کمپرسورهای روتاری
در این قسمت از مقاله طراحی و ساخت انواع روتاری، به توضیح نحوه کارکرد این نوع کمپرسور، می پردازیم. در 5 مرحله، نحوه عملکرد را برایتان توضیح می دهیم :
مرحله اول :
در این مرحله که شروع کار است، شیر ورودی باز شده و حرکت دورانی پیستون در داخل محفظه سیلندر اتفاق می افتد.
مرحله دوم :
همزمان با شروع حرکت دورانی پره ها در داخل محفظه، در بخشی از فضا، خلأ ایجاد شده و این نیروی خلأ باعث مکش گاز از شیر ورودی می شود که به این مرحله، مکش می گویند.
مرحله سوم :
در مرحله سوم، شیر تخلیه بسته بوده، دوران پره ها باعث می شود گاز وارد شده پشت شیر تخلیه فشرده شود. این عمل باعث بالا رفتن دما و فشار سیال می گردد؛ این مرحله را فشرده سازی می گویند.
مرحله چهارم :
بعد از رسیدن دمای سیال و فشار به اندازه ی تعیین شده، شیر تخلیه باز شده و گاز با دما و فشار بالا به بیرون از سیلندر، تخلیه می گردد؛ از این رو، این مرحله را تخلیه می نامند.
مرحله پنجم :
در این مرحله، که آخرین مرحله می باشد، حرکت 360 درجه ای پره ها در سیلندر پایان می یابد و سیکل عملکرد با رسیدن به نقطه نهایی، مجدداً به نقطۀ اول (شروع) باز می گردد.
اجزاء کمپرسور روتاری
انجام فرایند مکش، فشرده سازی و تخلیه در این کمپرسورها، از طریق دوران یک پیستون دوار (همان پره) در داخل سیلندر انجام می گیرد. این پره ها می توانند بسته به ظرفیت کمپرسور در هنگام طراحی و ساخت روتاری، بین یک تا چند عدد باشند. اما همانطور که گفته شد، قطعات دیگری نیز برای انجام عملیات کمپرسور، دخیل هستند. این اجزا شامل : لوله مکش یا ورودی، لوله تخلیه، آکومولاتور، یاتاقان ها، استاتور، روتور، میل لنگ، پره جدا کننده، مافلر و … می باشند. هرکدام از این اجزا، یک نقش مخصوص در کمپرسورهای روتاری دارند؛ به عنوان مثال، روتور به کمک میل لنگ به حرکت درآمده و باعث دوران پیستون می شود و پره جدا کننده، سیلندر را به دو بخش مجزا تقسیم کرده و جلوی نشت گاز فشرده شده به بخش دیگر را می گیرد.

چرا استفاده از کمپرسورهای روتاری را پیشنهاد می کنیم؟
در این قسمت توضیح می دهیم که چرا استفاده از کمپرسورهای روتاری را به نوع های دیگر کمپرسور، ترجیح می دهیم.
افزایش بازدهی کمپرسورها
بازده کمپرسورهای روتاری نسبت به کمپرسورهای پیستونی بالاتر است. درواقع، این افزایش بازده به خاطر کاهش میزان اتلاف در شیر تخلیه و درگیر کردن بیشتر فضای سیلندر می باشد.
سروصدا کمتر
کمپرسورهای پیستونی، لرزش و سروصدای بالایی دارند که در کمپرسورهای روتاری به خاطر نداشتن قطعات اضافه و نیاز به تغییر حرکت از دورانی به خطی، این لرزش ها به حداقل میزان ممکن می رسد که همین، یکی از مزیت های مهم این نوع کمپرسور است.
وزن و اندازه کمتر
نحوه عملکرد کمپرسورهای روتاری به این گونه است که نیاز به فضای کمتری خواهند داشت و به خاطر کمتر شدن قطعات، وزن کمتری نیز، دارند. کمپرسورهای روتاری حدود چهل درصد سبک تر و کم حجمتر از کمپرسورهای پیستونی هستند.
معایب روتاری
قطعا هر دستگاهی، در کنار تمام مزایا، معایبی نیز دارد. معایب این نوع کمپرسور شامل موارد زیر می شود :
ظرفیت پایین
حداکثر میزان ظرفیت کمپرسورهای روتاری، به دلیل شکل ساختاری آن ها، می تواند حدود هجده کیلووات باشد.
بازدهی پایین
کمپرسورهای روتاری، به دلیل مقاومت شیر تخلیله و همچنین ایجاد فضای کلیرانس، نسبت به کمپرسورهای رده بالاتر، بازدهی پایین و کمتری دارند.
محدودیت های بهرهوری
استفاده از این نوع کمپرسور، در دستگاه های تهویه با محدودیت هایی روبرو است. این کمپرسورها برای عملکرد بهتر و بهینه، نیاز به فشار هوای بالایی دارند؛ از این رو، در مناطق شرجی و هم سطح دریا قابل استفاده نیستند.
در نهایت،
کمپرسورهای روتاری، گزینه بهتری برای استفاده، به جای کمپرسورهای قدیمی و پیستونی هستند. اما با این حال پیشنهاد می کنیم، بدون کسب اطلاعات کامل در مورد جزییات طراحی و ساخت انواع روتاری، برای خرید آن اقدام نکنید. کیفیتی خوب در کنار قیمتی مناسب، نکته ای است که ما برای مشتریا خود در نظر گرفته ایم. برای اطلاعات دقیق و کامل تر در رابطه با خرید این محصول، از طریق اطلاعات صفحه تماس، می توانید از راهنمایی های کارشناسان پیتروصنعت، استفاده کنید. در صورتی که مایل هستید، می توانید شماره خود را در فیلد زیر وارد کنید تا در اولین فرصت، کارشناسان ما با شما تماس گرفته و تمام اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهند.